Maailman steinerkoulujen yhdeksännet opettajapäivät järjestettiin Sveitsin Goetheanumissa huhtikuun puolivälissä. Globaaliin steineryhteisön kokoontumisen esiintyjiksi oli tänä keväänä kutsuttu suomalaisia oppilaita. 12-luokkien oppilaat Helsingin Rudolf Steiner -koulun A- ja B-luokilta sekä Vantaan seudun steinerkoulusta esittivät suomalaista runoutta ja musiikkia sekä fragmentaarisen koosteen Kalevalasta.
Mylly-niminen kalevalais-suomalainen performanssi sisälsi dramaattisten puheosuuksien ja joukkokohtausten lisäksi kansanmusiikkia ja -tansseja raamina Toivo Kuulan iki-ihana Nocturne.
Mukana oli 30 oppilasta. He täyttivät suurenmoisesti Goetheanumin valtavan lavan – eivätkä vain määrällä vaan myös laadulla. Yleisö otti performanssin innostuneesti vastaan. Se alkoi taputtaa jo toisen runon jälkeen ja kutsui oppilaat takaisin lavalle seisten peräti neljä kertaa esityksen päätyttyä.
Iloista ja vauhdikasta Myllyä oli valmisteltu noin vuosi. Erilaisten eurytmiaopettajien oppilaat muovautuivat suurenmoisesti yhdessä toimivaksi ja näyttämöllä hymyileväksi ryhmäksi. Goetheanumin lavalla ei enää mietitty, mitä pitäisi tehdä, vaan jokainen esitti osansa täysillä.
Esityksen kesto oli 70 minuuttia. Ylistävää palautetta  tuli paljon: opettajat saivat jopa kiitoskirjeen pedagogisen osaston johdolta. Esityksen näki Suomessa ja Sveitsissä noin 2 200 katselijaa. Mylly esitettiin pääsiäisen jälkeisenä tiistaina. Tasan sata vuotta aiemmin, vuonna 1912 – niin ikään pääsiäisen jälkeisenä tiistaina – Rudolf Steiner luennoi Kalevalasta Helsingissä.