Shakespearen sonetteihin perustuva monologiesitys Rakkaus ei ole ajan narri saapuu kouluumme: näyttelijä Jussi Lehtonen esiintyy Helsingin Rudolf Steiner -koulun isoimmille oppilaille torstaina 26.5.
Rakkaus ei ole ajan narri on näyttelijä Jussi Lehtosen William Shakespearen sonetteihin perustuva monologiesitys, joka on valmistettu erityisesti hoitolaitosten kulttuuritarpeita silmällä pitäen. Se on esitys rakkauden armottomuudesta, kauneuden kuolevaisuudesta ja elämän rajallisuudesta.
Kirsti Simonsuuren suomennoksen väkevä teksti saa esityksessä rinnalleen Sanna Salmenkallion suunnitteleman moniuloitteisen äänimaailman. Esityksen on ohjannut Pauliina Hulkko.
Rakkaus ei ole ajan narri -esityksen ensi-ilta oli Lapinlahden sairaalan syömishäiriöosastolla 30.3.2006. Vuosien 2006–2009 aikana esitys on kiertänyt erilaisissa hoitolaitoksissa, sairaaloissa, kouluissa sekä vankiloissa eri puolilla Suomea ja Ruotsia sekä suomeksi että ruotsiksi. Kaiken kaikkiaan Rakkaus ei ole ajan narri on nähty yli 180 kertaa. Hoitolaitosten lisäksi esitys on vieraillut myös mm. Suomen Kansallisteatterissa. Kiertue jatkuu vuonna 2010.
Rakkaus ei ole ajan narri -esitys kuuluu Suomen Mielenterveysseuran koordinoimaan ”Terveyttä kulttuurista” -verkostoon.
Esityksen jälkeen Jussi Lehtonen kertoo kokemuksistaan erilaisissa esiintymispaikoissa ja herättelee keskustelua sen synnyttämien ajatusten ympäriltä.
Vuonna 2006 näyttelijä Jussi Lehtoselle myönnettiin YLE TV1:n Vuoden 2006 valopilkku -palkinto, vuonna 2007 Suomen Mielenterveysseuran Mielenterveyspalkinto sekä Lääkäriseura Duodecimin kulttuuripalkinto.
Jussi Lehtosen Rakkaus ei ole ajan narri -esityksestä kertova kirja Samassa valossa –
näyttelijäntyö hoitolaitoskiertueella ilmestyi maaliskuussa 2010 (Avain-kustannus).