Koulun ravintolatoiminta on siirtynyt eettiseen ja ekologiseen ruoanvalmistukseen erikoistuneelle KK Kruska Oy:lle. Tervetuloa Kruska ja uusi ravintola Rudolf!
Ruoan eettisyys, ekologisuus ja terveellisyys kuuluvat olennaisena osana steinerkoulujen toimintatapaan. Helsingin Rudolf Steiner -koulun ruokatoimikunta (ent. ruokaryhmä) on tehnyt jo vuosien ajan ansiokasta työtä kouluruoan ja -ruokailun kehittämiseksi. Tämän työn tuloksena kannatusyhdistyksen hallitus päätti – vuoden 2012 lopussa, kilpailutuksen jälkeen – solmia ateriapalvelusopimuksen KK Kruska Oy:n kanssa. Ekologiseen ja eettiseen ruokatuotantoon erikoistunut ravintola-alan yritys pyörittää myös Kuvataideakatemian tiloissa toimivaa Kasvisbaaria sekä pitopalvelua.
Kruskan pyörittämä Ravintola Rudolf aloitti toimintansa molemmilla kouluilla elokuussa 2013. Rudolfissa tarjotaan päivittäin eettisesti toteutettua sekaruokaa sekä vaihtelevia ja maukkaita kasvisruokia. Kouluruoassa käytetään runsaasti luomuraaka-aineita, ja se valmistetaan pääsääntöisesti koulun omissa keittiöissä.
– Palaamme tavallaan astetta perinteisempään malliin, itse valmistettuun kotiruokaan. Lähdemme kehittämään myös välipaloja yhteistyössä koulun Ruokatoimikunnan kanssa: koulun välipala muodostaa merkittävän osan monien oppilaiden päivittäisestä ruoasta, Kruskan toimitusjohtaja ja Rudolfin toiminnasta vastaava Tuija Ruuska sanoo.
Tuija ja Kruskan toinen yrittäjä Hanni Brotheus ovat ravintola-alan konkareita, joilla on vahva luomuraaka-aineiden tuntemus ja suorat yhteydet kotimaisiin tuottajiin. Lisäksi Helsingin Rudolf Steiner -koulu on Tuijan lasten opinahjo, joten yhteisö on hänelle tuttu jo monien vuosien ajalta.
– Lähdemme yhteistyöhön innolla. Taloon ja sen väkeen tutustuminen sekä toimivien käytäntöjen rakentaminen vie toki aikansa. Siksi toivomme kouluyhteisöltä avointa, rakentavaa palautetta – ja tarpeen tullen myös hieman kärsivällisyyttä, Tuija toteaa.
Lue lisää: www.kruska.fi