11C-luokkaa käyvä Tapio Holvio tuli koulumme lukioon syksyllä 2013. Odotukset olivat korkealla; koulusta välittyi käytännönläheinen ja selkeä kuva. Tapio mielsi pedagogiikan sosiaaliseksi ja yhteisölliseksi.
Helsingin Rudolf Steiner – koulun vertailu muihin lukioihin tiivistyi johtopäätökseksi, että lukiomme on ns. normilukiota elävämpi.
Mitä Tapio sillä tarkoitat?
Oppiminen on samaa kuin muualla mutta oppimiseen liittyy myös persoonan kasvu ja opiskelu on siksi kasvattavampaa ja avartavampaa kuin muualla. Steinerlukiossa saa huomattavan laajan yleissivistyksen”.
Tapio tähtää valkolakkiin ja ylioppilastodistukseen, totta kai: ”Olen humanistisesti suuntautunut, yhteiskuntaoppi ja historia kiinnostavat vaikka ammatilliset päätökset tulevaisuudesta ovat vielä prosessissa”.

Aisha Said on syntynyt Suomessa ja käy nyt koulumme 11A-luokkaa. Ystävä kertoi steinerkoulun lukiosta ja vaikka medialukioon meno kiehtoi Aishaa, päätyi hän kuitenkin Lehtikuusentielle.
Oli kuin uusi maailma olisi avautunut”, kertoo Aisha. Hän on kiitollinen vastaanotosta ja tuesta: ”Opiskelu sujuu, kiitos opettajien ja erityisopettajan antaman tuen matematiikassa, enkä enää hapuile. Taideaineet rikastavat opiskelua koska ne kasvattavat ennakkoluulottomuutta”, kuittaa Aisha.
Kouluajan ulkopuolella luokan oppilaat syövät yhdessä ja käyvät elokuvissa. Vapaa-ajalla Aisha harrastaa koripalloa. Ylioppilastutkinnon jälkeen hän on ajatellut mennä armeijaan: ” Jos se vetoaa, voisin hakea sieltä tulevaisuuden työpaikkaa”.